Vasastan

Vasastan Stockholm

Vasastan är Norrmalms nordligaste område, sålunda lokaliserat ”norr om Norrmalm”, och tillkom som stadsbebyggelse på 1700-talet. Idag är Vasastan främst präglat av bostadshus som byggdes i slutet på 1800-talet och början av 1900-talet, så kallade ”sekelskiftshus”. Enligt många är det ett synnerligen vackert område ur arkitektonisk synvinkel, men också en levande stadsdel i Stockholm med massor av vackra parker och grönområden, som exempelvis välkända Vasaparken ochVanadislunden.

Vasastan har också en rik flora av restauranger och kaféer, kontor och butiker. Här hittar man också flera populära utlyktsmål och platser för turister såsom Observatoriemuseet, Gustav Vasa Kyrka och stadsbiblioteket. Sistnämnda har förutom sina uppenbara funktion som bokutlånare, även uppmärksammas nationellt och internationellt för sin unika arkitektur. I Vasastan finns även välkända Handelshögskolan där några av Sveriges vassaste ekonomer utbildas.

Hotell Vasastan

Vill du boka hotell i Stockholm och bo i området Vasastan? Du har vi samlat flera alternativ på följande sida om just Hotell i Vasastan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)