Södermalm

Södermalm

Södermalm kallas allmänt för ”Söder” och är som en liten egen stad för sig själv, med stora portioner charm, karaktär och dialekt. Dialekten är vad som många betecknar som ett slags ”urstockholmska”, åtminstone kontemporär sådan, och talas av arbetsklassen från Söder, ”söderkisarna”. Som arkitektur är Södermalm en skön mix av gamla träkåkar klättrande på höjden med en fantastisk utsikt över Stockholm. Denna eleganta topografi har gett upphov till unika bergsparker och mitt i den urbana stadsbebyggelsen ligger alltjämt kolonilotter insprängda. Som ytterligare en kontrast till det naturromantiska, idylliska finns idag mängder av shoppingstråk, ett rikt nöjesliv med bara, restauranger och nattklubbar. Idag är stadsdelen Södermalm i Stockholm hetare än någonsin, och det finns stort fog för det välanvända epitetet ”coola” Södermalm.

Det finns givetvis mängder av platser och sevärdheter att besöka i Södermalm. Här hittar du bland annat Stockholms Stadsmuseum, Katarinahissen, Spårvagnsmuseet och Vita Bergen. Söder om Södermalm kan man se den signifikanta och omissliga siluetten av Globen Arena torna upp sig, och ännu längre söderut Skogskyrkogården, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

Hotell på Södermalm

Vill du boka hotell i Stockholm och bo i området Södermalm? Du har vi samlat flera alternativ på följande sida om just Hotell på Södermalm.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)