Östermalm

Östermalm Strandvägen Stockholm

Östermalm är allmänt Stockholms mest burgna bostadsområde, och har så varit sedan början på 1900-talet. De fyra breda esplanaderna Karlavägen, Strandvägen, Narvavägen och Valhallavägen skapades under åren 1870 till 1880, och var en del i utbyggnaden av Östermalm och visionen av området som stadens mest attraktiva. Och så blev det, och så är det. Idag är Östermalm alltjämt en bostadsområde för Stockholms mest välbärgade medborgare. Men här finns också massor av härliga promenadstråk, grönområden, museer och andra kulturella attraktioner. Här hittar du även landmärken som Kaknästornet, Filmhuset, Radio & TVhuset, Östermalmshallen och Tekniska Högskolan.

Strandvägen – Östermalms bostadsmanifest.
Vid sekelskiftet 1800/1900 bodde de 10 mest välbärgade Stockholmarna i de nya bostäderna längsmed Strandvägen. Målet med Strandvägen var, enligt skrifter från dess grundare och visionärer, ”att bli en gata vars like inte skulle finnas i Europa”. Vägen dit har varit lång och mödosam men efter cirka ett halvt sekels arbete trädde den paradgata med tre lindar och vackra kontext med flanörer, vatten, båtar och husfasader, fram som man tänkt sig.

Hotell Östermalm

Vill du boka hotell i Stockholm och bo i området Östermalm? Du har vi samlat flera alternativ på följande sida om just Hotell på Östermalm.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)