Norrmalm

NorrmalmDet kan ömsöm råda en viss förvirring runt begreppet ”Norrmalm” eftersom det både betecknar ett område i Stockholms innerstad, samt ett eget stadsdelsområde i Stockholm (och då innefattar Norrmalm delen i Stockholminnerstad + ett par andra stadsdelar häromkring). Å andra sidan spelar det ingen större roll, eftersom begreppet betecknar ungefär samma geografiska område. En skillnad är exempelvis att Vasastan utskiljdes från Norrmalm och fick status som eget område 1926.

Som besökare behöver du i princip bara veta att Norrmalm ligger i centralaStockholm, och bor du på hotell här har du nära till i princip allt som kan betecknas som ”Stockholm city”. Norrmalm ligger inte långt från exempelvis Centralstationen och det finns flera kända landsmärken i detta område, såsom exempelvis Sergels Torg, Kungsträdgården, Blå Tornet och Kungliga Operan. Som helhet kännetecknas Norrmalm av puls, shopping och nöje. En modern del av Stockholm med ett myllrande liv av människor, möten och kultur.

Hotell Norrmalm

Vill du boka hotell i Stockholm och bo i området Norrmalm? Du har vi samlat flera alternativ på följande sida om just Hotell på Norrmalm.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)